Trainingen

JE LOOPT MISSCHIEN VOOR JEZELF MAAR DAN TOCH GRAAG MET DE ANDER 

Ontbreken nog: Jolien, Dorien, Hans, Femke, Louise, Dietmar

JEUGD

Bij onze jeugdtrainingen ligt het accent op spel en sportplezier. Onze ervaren en gekwalificeerde trainers zorgen er voor dat in de jeugdopleiding alle onderdelen van de atletiek voor kinderen aan bod komen. Naarmate de kinderen zich verder ontwikkelen worden die diverse disciplines ook verder uitgebouwd. Er zit een mooie opbouwende lijn in wat uw en onze kinderen leren en kunnen.

 

Onze jeugd traint in volgende groepen:

Kangoeroes (°2018-2017) Benjamins (°2016-2015), Pupillen (°2014-2013), Minimenen (°2012-2011)

Jongeren vanaf geboortejaar 2010 komen naargelang hun interesse terecht in de recreatieve of competitieve begeleiding (zie hieronder)

 

De jeugdtrainingen vinden plaats elke woensdag van 18.45u. tot 19.45u. en/of vanaf benjamin op vrijdag van 18.00u. tot 19.00u.

Kinderen vanaf pupil die aan wedstrijden willen deelnemen kunnen ook nog trainen op zaterdag van 10.00u.-11.00u. (horden) en van 11.00u.-12.00u. (werpen)

Meer info: mail jeugdcoördinator Jochen Jacobs

RECREATIEF

Wil je gewoon gezond en rercreatief bewegen, ook dan ben je bij onze club aan het goede adres. Na een gezamenlijke opwarming kan je naargelang je ambitie en tempo steeds terecht in de loopgroep die het best bij jou past. 

ONS AANBOD:

 

Start to Run in het voor-en/of najaar (zie kalender!): Voor de absolute beginner die verantwoord zijn conditie wil opbouwen. Na de sessie kan je zonder problemen op eigen tempo 30 minuten lopen en aansluiten bij de groep recreatief 5km

 

Recreatief 5km:

Je onderhoudt je conditie en loopt wekelijks. Afstanden tot +/-5 km.

 

Recreatief 10 km:

Je bouwt je conditie en loopvermogen op om afstanden tot 10 km te lopen.

 

Recreatief 15 km:

Je houdt van lange afstanden en traint meerdere keren per week om vlot tot 15 km te joggen. 

 

Trainingen op maandag, woensdag, vrijdag en/of zondag.

Meer info: mail trainer Annik Dom

COMPETITIE

Wil je je eigen grenzen verleggen en eventueel deelnemen aan wedstrijden? Ook dan is de Herenthoutse Atletiekclub jouw partner!

 

We hebben een competitieve trainingsgroep die zich toelegt op de halflange en/of lange afstand, gaande van 800m tot de marathon. Binnen die groep worden vaak trainingsprogramma's uitgewerkt op maat van de atleet en zijn of haar doelstellingen.

Binnen deze groep is het ook mogelijk om recreatief te trainen.

Meer info: mail trainer Nest Goossens

 

Daarnaast hebben we een competitief aanbod op de spurt- en kampnummers.

Binnen deze groep is het ook mogelijk om recreatief te trainen.

Meer info: mail trainer Bart Van Caeyzeele

 

Voor beide groepen is op competitieniveau een samenwerking met ACHL onontbeerlijk en vinden daar ook regelmatig (extra) trainingen plaats.

 

Het aantal trainingen en aanbod is afhankelijk van de doelstelling van de atleet maar vinden plaats op maandag-, woensdag-, vrijdagavond en/of op zaterdag- of zondagvoormiddag.