Nieuws

Topprestatie in zes uur van Aalter
Zondag 21 juli liep Frankie Leus een topprestatie tijdens de zes uur van Aalter.
Tijdens deze tropische zes uur liep frankie 80.049 meter bijeen, goed voor winst in deze enige zes uur wedstrijd die Belgie nog rijk is.
Een P.R. op de vijftig kilometer en op de zes uur, en een beste wereldjaar prestatie bij de vijftigplussers, Ook goed voor een -limiet bij de nationale ultraploeg.

gepost door x op 28-7-2013

Herenthoutse masters pakken titel op Vlaams kampioenschap halve marathon!
Zondag 2 juni werd in Nijlen gestreden voor de Vlaamse titels Halve Marathon.
Masters Greet Buts(W55) en Maria Vranckx(W45) behaalden er de titel in hun categorie.
Proficiat.

gepost door Nest op 6-6-2013

Start zomerseizoen
Ondanks het weer staan we toch aan de vooravond van het zomerseizoen 2013.

Op paasmaandag zijn onze jeugdatleten welkom op de paaseierenmeeting te Herentals. Meer info kun je hier vinden. Deze meeting telt mee voor het criterium van AC Herentals (enkel leden AC Herentals). De resterende dagen van de week volgt de paasstage te Herentals voor onze pupillen en miniemen. De ingeschreven atleten hebben hiervoor een brief ontvangen.

Op zaterdag 13 april wordt de start van het Kempisch Criterium gegeven te Arendonk. Sinds vorig jaar behoort onze jeugdmeeting tot dit criterium. Daarom zouden we graag hebben dat al onze jeugdatleetjes naar daar afzakken en het beste van zichzelf geven. De affiche van het criterium kun je hier vinden.

De tweede week van de paasvakantie zijn onze atleten vanaf cadet op stage. Op woensdag is er een bosspel voorzien voor de benjamins, pupillen en miniemen.

20 en 21 april staan dan weer in het teken van de Beker van Vlaanderen voor pupillen en miniemen. Op zaterdag mogen onze meisjes de clubeer gaan verdedigen te Zwijndrecht. De jongens mogen dan weer op zondag hun beste kunnen tonen te Lier. Aangezien het om de eer van onze club gaat, hebben we graag dat we met zoveel mogelijk atleetjes aanwezig zijn ginder. Het prestatieniveau speelt van geen belang.

Het laatste weekend van april staat in het teken van de provinciale kampioenschappen voor atleten vanaf cadet. Wil je deelnemen, vergeet dit niet tijdig door te geven aan Herman Van den Schoor: onder Wedstrijden - Kampioenschappen.

gepost door Hans op 28-3-2013

Afscheid Kerstcorrida
Beste leden, atleten, sympathisanten, sportliefhebbers,

Op 26 december 2012 organiseerden we met succes onze 20ste editie van de Kerstcorrida.
Helaas moeten we jullie mededelen dat deze 20ste editie voorlopig ook de laatste zal zijn. Volgend jaar zal de Herenthoutse Atletiekclub dit loopfestijn immers niet meer organiseren.

•   20 jaar lang hebben we mogen rekenen op een bestuur dat heel wat energie in dit evenement heeft gestoken.
•   20 jaar lang hebben jaarlijks een honderdtal vrijwilligers ervoor gezorgd dat alles in goede banen liep.
•   20 jaar lang mochten we een massa sterke atleten uit de wijde omtrek verwelkomen.
•   20 jaar lang konden we rekenen op het enthousiasme van de vele toeschouwers om hen vooruit te schreeuwen.

We zijn blij dat we nu, na 20 jaar, kunnen stoppen op een hoogtepunt.
Op die manier zal de Kerstcorrida in ieders geheugen blijven als een Herenthouts topsportevenement.

We zetten het evenement stop om verschillende redenen.
Maar het is toch vooral de drukke kerstperiode waarin de Kerstcorrida georganiseerd wordt die steeds moeilijker te combineren valt met al het voorbereidend werk.

De tijd en energie die hierdoor vrijkomen gaan vast en zeker opnieuw naar onze grote en groeiende club.
 
We willen alle mensen die onze Kerstcorrida altijd al een warm hart toedroegen, bedanken voor hun jarenlange steun.


De Herenthoutse Atletiekclub

gepost door Hans op 20-1-2013

Foto's kerstcorrida online!
Foto's van de kerstcorrida van 26/12/2012 staan nu online. je vindt ze via volgende link: https://picasaweb.google.com/118289990446213641476/KerstcorridaHerenthoutseAC2012?authuser=0&feat=directlink
Met dank aan fotograaf Filip Chody.

gepost door Nest op 27-12-2012

Herenthoutse atleten lopen sterk in Booischot!
Gisteren vond in Booischot, de veldloop van AVZK plaats. Maar liefst 38 Herenthoutse atleten namen er aan deel, en zetten er mooie prestaties neer. de uitslagen vind je hieronder. De volgende afspraken voor onze atleten, zijn zondag 23/12/2012 de veldloop van ATAC op het domein 'De Lilse Bergen' en natuurlijk op tweede kerstdag, woensdag 26/12/2012 onze eigen kerstcorrida.

Benjamins dames:
Marthe Van Den Broeck

Benjamins heren:
16 - Jonas Wijns
17 - Arne Coremans
19 - Joeri Van Tighelt
20 - Johan Delen
33 - Wim Van Tighelt
43 - Simon Glassee

Pup dames:
 5 - Xanthe De Kimpe
21 - Floor Heylen
24 - Zoe Vermeiren
27 - Jorin Van Turnhout
32 - Louise Helsen

Pup heren:
 6 - Sander Wijns
13 - Costia De Kimpe
19 - Florian Van Caeyzeele
21 - Robbe Torfs
35 - Illian Glassee
36 - Jan Vermeiren

Min dames:
 2 Sien Moons
11 - Sien Heylen

Min heren:
19 - Kwinten Torfs
21 - Stef Scharre
23 - Jef Vermeiren
30 - Brent Van Turnhout
38 - Ruben Glassee

Schol dames:
 7 - Jessica Verlinden

Schol heren:
 8 - Michaël Lievens

Jun dames:
 1 - Kaat Vermeulen

Jun heren:
 7 - Laurent Bierinckx
 9 - Tom Suetens

Sen heren:
 4 - Jo Prims
28 - Andy Goossens

Mas dames:
 3 - Maria Vranckx
21 - Lieve Ducheyne

Mas heren:
 6 Marc Raets
52 - Yves Torfs
54 - Guy Heylen
72 - Benny Glassee

gepost door Nest op 17-12-2012

Spannende Ronde van Herenthout
Meer dan 250 atleetjes hebben zich woensdag ingeschreven voor de Ronde van Herenthout. Na 3 ritten zijn er al enkele winnaars bekend, maar in enkele reeksen blijft het toch nog spannend voor de eindoverwinning. Vanaf 13u30 wordt de laatste etape aan de velden achter 't Kapelleke op gang geschoten. Na de ronde wordt ook een prijsuitreiking voorzien. Voor elke deelnemer is er een mooie prijs voorzien.

Na de laatste etape volgt de Bosloop met 1km voor de jeugd, 4km en 10km als afstanden. Voor elk wat wils dus.

Een eerste lading foto's van de 1ste en 2de etape kun je vinden in de fotogalerij.

Tot morgen!

gepost door Hans op 15-9-2012

2 + 4 = 6
De dag na de memorial stond de hoogdag van de Vlaamse jeugdatletiek op het programma. De finale van de beker van Vlaanderen voor pupillen en miniemen.

Zoals de voorbije jaren mocht AC Herentals, met een heel aantal Herenthoutse atleten, ook dit jaar met 2 ploegen aantreden. Dit is een bewijs dat onze jeugdatletiek in de lift zit. Toch moeten we er rekening mee houden dat onze vijver groter is dan die van de meeste Vlaamse clubs. Maar dit doet weinig af aan de prestaties van onze jongsten.

De jongens plaatsten zich als 7de Vlaamse club tijdens de schiftingen in april. Dat het puntenaantal tijdens de schiftingen weinig zegt over de einduitslag in de finale, werd bij deze nog eens bewezen. Na 2 proeven stonden de onzen aan de leiding. Later op de dag werd het een strijd om de 3de plaats. Onze jongens schommelden tussen de 6de en de 3de plaats. Een podiumplaats behoorde heel de dag tot de mogelijkheden. Na een felle strijd met Vlierzele Sportief moesten ze in de einduitslag met nipt 1 puntje de duimen leggen voor Vlierzele Sportief. AC Herentals eindigde hierdoor op een 4de plaats met 130punten. Het podium was voor een ongenaakbaar organiserend AC Lyra die wonnen met 162 punten gevolgd door een verrassend Eendracht Aalst die 148 punten sprokkelden. Vlierzele Sportief vervolledigde het podium met 131 punten.

Tijdens de schiftingen lieten onze meisjes het meeste punten optekenen van alle clubs in Vlaanderen. Een mogelijke overwinning lag dus in het verschiet. Na een aantal proeven stonden onze meisjes 6de, dan 5de om zo stilaan op te kruipen naar een 1ste plaats net voor de aflossingen, kort op de voet gevolgd door een heel verrassend AC Genk, die heel de dag de leiding hadden en Herentals volgde op amper een half puntje. Achter AC Genk stond nog een gevaarlijk DCLA op amper 2,5 punten en ook AVT was nog niet volledig kansloos. De aflossingen zouden dus de beslissing brengen. Ondanks een overwinning op de 4x80m door onze miniemen meisjes, moesten ze toch de overwinning laten aan DCLA, maar met een 2de plaats mochten onze meisjes zeker tevreden huiswaarts keren. De laatste drie jaar waren ze respectievelijk 3de, 1ste en 2de. Een mooie reeks. Het podium werd nog vervolledigt door AC Genk.

En toch, konden we met een overwinning naar huis toe gaan. Deze is misschien niet officiëel, maar als we de resultaten van onze jongens en meisjes samentellen, kunnen we zeggen dat onze pumi jongens en meisjes veruit de sterkste club van Vlaanderen zijn. PROFICIAT!!!

gepost door Hans op 9-9-2012

Ronde van Herenthout
Vanaf woensdag 12 september organiseert HAC opnieuw de ronde van Herenthout. Deze meerdaagse wedstrijd die voor iedereen openstaat wordt gelopen op woensdag 12/9, vrijdag 14/9, zaterdag 15/9 en zondag 16/9. Op zondag is er dan nog als afsluiter 'De bosloop' een jogging op een volledig onverhard parcours. Meer informatie met o.a. de locaties en starturen vindt je onder de link 'kalender' op deze website.

gepost door Nest op 31-8-2012

Jeugdtrainingen in juli - augustus
Woensdagavondtraining:

In de vakantie worden er twee of drie groepen gevormd, afhankelijk van het aantal beschikbare trainers.

04/07: Nest en Jan
11/07: Bart en Nest
18/07: Frederik en Kristof
25/07: Jan, Bart en Hans
01/08: Frederik en Kristof
08/08: Frederik en Nest
15/08:geen training
22/08: Hans, Jan en Kristof
29/08: Hans, Jan en Bart
Tijdens de zomermaanden zijn er geen trainingen voor de kleuters.

vrijdagavondtraining:
Deze trainingen vallen weg tijdens de vakantie.

Voor de pupillen, miniemen, cadetten, scholieren en juniors - seniors - masters die nog aan wedstrijden deelnemen tijdens de vakantie wordt er op onderstaande data, telkens op dinsdag en donderdag, techniektraining gegeven van 10:00 tot 12:00.

03 en 05 juli
10 en 12 juli
24 en 26 juli
14 en 16 augustus
21 en 23 augustus
28 en 30 augustus

zaterdagvoormiddagtraining:

De horden- en werptrainingen op zaterdag blijven doorgaan, uitgezonderd op:
21 juli
28 juli
01 september

gepost door Nest op 3-7-2012


-0- -1- -2- -3- -4- -5- -6- -7- -8- -9- -10- -11- -12- -13- -14- -15- -16- -17- -18- -19- -20- -21- -22- -23- -24- -25- -26- -27- -28- -29- -30- -31- -32- -33- -34- -35- -36- -37- -38- -39- -40-